trimisă de Boricean Iarina Andreea, Școala Gimnazială ”Váradi József” din Sf. Gheorghe

Regiune

Moldova

Dificultate

3/5

Porții

8

Timp de preparare

60 de minute

Timp de gătire

90 de minute

  • cratiță

  • lingură de lemn

  • polonic

  • ceapă

  • ardei

  • făină

  • bulion/roșii

  • pasăre (pui)

  • sare

Se pune puiul la fiert aproximativ jumătate de oră, după care se pune peste ceapa și ardeiul tocate mărunt. Se lasă împreună 15-20 de minute. În ultimele 10 minute de pregătire se adaugă bulionul și făina pentru a se îngroșa sosul.

Când puiul este fiert complet. tocănița se poate mânca. Cea mai bună garnitură lângă aceasta este mămăliga cu smântână și murături (castraveți, gogonele etc.)

Poftă bună! 😊

Bundelabuni

Author Bundelabuni

More posts by Bundelabuni

Leave a Reply