trimisă de Marcu David Andreas, Școala Gimnazială ”Váradi József” din Sf. Gheorghe
-
oala
-
castron
-
lingură de lemn
-
fund de lemn
-
cutit și lingură
Trebuie să curățăm merele și perele în primul rând. După ce ai terminat de curățat merele și perele le tai în bucăți potrivite apoi tai prunele în două și scoți sâmburi.
Iei o oală după care pui compotul de vișine cu tot cu zeama în oala urmate de fructele tăiate. Torni deasupra 1l de apă și un pic de sare.
Când se fierb fructele adaugi tot zahărul. Freci gălbenușul cu făină și lapte. Torni peste ele un polonic de zeama de supa fiarta. După ce ai amestecat torni înapoi în oală. Lași să dea în clocot după care adaugi tot tarhonul.
Dacă nu e destul de acra pentru gustul tău mai poți adăuga zeama de lămâie.
Poftă bună! 😊