trimisă de Marcu David Andreas, Școala Gimnazială ”Váradi József” din Sf. Gheorghe

Regiune

Transilvania

Dificultate

3/5

Porții

6

Timp de preparare

60 de minute

Timp de gătire

60 de minute

  • oala

  • castron

  • lingură de lemn

  • fund de lemn

  • cutit și lingură

mere

2-3

pere

2

prune

10

compot de vișine fără sâmburi

un borcan

făina

două linguri

gălbenuș de ouă

1

lapte

o cană

tarhon

două linguri

tăiat mărunt

zahăr

două linguri

sare

după gust

Trebuie să curățăm merele și perele în primul rând. După ce ai terminat de curățat merele și perele le tai în bucăți potrivite apoi tai prunele în două și scoți sâmburi.

Iei o oală după care pui compotul de vișine cu tot cu zeama în oala urmate de fructele tăiate. Torni deasupra 1l de apă și un pic de sare.
Când se fierb fructele adaugi tot zahărul. Freci gălbenușul cu făină și lapte. Torni peste ele un polonic de zeama de supa fiarta. După ce ai amestecat torni înapoi în oală. Lași să dea în clocot după care adaugi tot tarhonul.

Dacă nu e destul de acra pentru gustul tău mai poți adăuga zeama de lămâie.

Poftă bună! 😊

Bundelabuni

Author Bundelabuni

More posts by Bundelabuni

Leave a Reply