trimisă de Jakabos Andor, Școala Gimnazială ”Váradi József” din Sf. Gheorghe

Regiune

Transilvania

Dificultate

3/5

Porții

8

Timp de preparare

30 de minute

Timp de gătire

50 de minute

  • oală

  • tocător

  • lingură

  • polonic

ceapă albă

1

morcovi

3-4

rădăcina de țelină

1

pătrunjel

1

roșii decojite

4-5

3-4 sute de mililitri de suc de roșii

ardei gras

1

borș, oțet sau zeama de lămâie

sare și piper și frunze de leuștean

o lingură de ulei

Ingrediente pentru perișoare:

carne tocată

500-600g

de porc sau vita

orez

50g

ouă

1

sare și piper

1.      Curățăm legumele, le tăiem cubulețe și le punem la călit cu o lingură de ulei apoi adăugăm apă aproximativ 4 litri.

2.      Se lasă la fiert timp de 20-30 de minute și se adaugă perișoarele împreuna cu sucul de roșii sau roșiile tăiate cubulețe și se mai lasă la fiert nu mai mult de jumătate de ora.

3.      Gustăm dacă perișoarele sunt fierte și  acrim cu ce le place nepoților 😊  mai exact: borș ,oțet , zeamă de lămâie și o mâna de leuștean verde mărunțit. Să nu uităm două lingurițe magice de iubire 😊 , sare și piper după gust.

4.      Se servește cu pâine proaspătă de casă coaptă pe vatră dacă este posibil și opțional smântână de casă , cumpărată din lăptăria de la capătul satului.

Poftă bună😊
Bundelabuni

Author Bundelabuni

More posts by Bundelabuni

Leave a Reply