trimisă de Jakabos Andor, Școala Gimnazială ”Váradi József” din Sf. Gheorghe
-
oală
-
tocător
-
lingură
-
polonic
Ingrediente pentru perișoare:
1. Curățăm legumele, le tăiem cubulețe și le punem la călit cu o lingură de ulei apoi adăugăm apă aproximativ 4 litri.
2. Se lasă la fiert timp de 20-30 de minute și se adaugă perișoarele împreuna cu sucul de roșii sau roșiile tăiate cubulețe și se mai lasă la fiert nu mai mult de jumătate de ora.
3. Gustăm dacă perișoarele sunt fierte și acrim cu ce le place nepoților 😊 mai exact: borș ,oțet , zeamă de lămâie și o mâna de leuștean verde mărunțit. Să nu uităm două lingurițe magice de iubire 😊 , sare și piper după gust.
4. Se servește cu pâine proaspătă de casă coaptă pe vatră dacă este posibil și opțional smântână de casă , cumpărată din lăptăria de la capătul satului.
Poftă bună! 😊