trimisă de Tîrșoagă Delia Maria, Școala Gimnazială ”Váradi József” din Sf. Gheorghe
-
lingură de lemn
-
cuțit
-
bol
-
oală
-
polonic
-
cratiță mică
Se alege fasolea se spală și se pune la înmuiat de seara până dimineața în apă rece. A doua zi, fasolea se scurge de apă în care s-a înmuiat, se spală și se pune într-o oală, se acoperă cu apă rece și se pune la fiert. Se dă în clocot în jur de 15 minute, se scurge de apă și se pune împreună cu ciolanul afumat care a fost spălat și opărit într-o oală, peste care se adaugă 3 litri de apă caldă și se fierb.
După ce fasolea și carnea sunt aproape fierte se adaugă legumele călite în ulei. Dacă apa s-a evaporat se completează cu apă caldă.
Carnea fiartă se curăță de pe os, se taie în bucăți și se adaugă în ciorbă. După ce fasolea, carnea și legumele au fiert se adaugă prunele uscate care au fost spălate și se mai fierb aproximativ 10 minute.
Se face un rântaș din făină și se stinge cu lapte sau suc de roșii și se toarnă peste ciorbă. Se adaugă tarhon conservat în oțet, sare și oțet după gust.
Poftă bună! 😊