Regiune

Crişana

Dificultate

4/5

Porții

6

Timp de preparare

60 de minute

Timp de gătire

45 de minute

  • Cratita de 5 l

Pentru aluat de casa (patura)

faina

0.2 kg

oua

2

sare

0,01 kg

Pentru supa

slanina afumata

0,1 kg

ceapa

0,1 kg

morcovi

0,2 kg

patrunjel radacina

0,15 kg

telina

0,15 kg

cartofi

0,4 kg

boia dulce

0,005 kg

sare

0,015 kg

piper

0,003 kg

apa

3 l

Mai întâi frământaţi un aluat de casă. Întindeţi pe planşetă cu făcăletul o foaie mare, subţire ca hârtia de ziar şi lăsaţi-o să se uşte bocnă, timp de câteva ceasuri, până se face tare ca tabla.

Slănina tăiată in cubuleţe se prăjeşte intr-o cratiţă unde se adaugă ceapa tocată mărunt care se rumeneste, se adaugă boiaua, sarea, piperul şi zarzavatul tăiat Julienne mai mare. Se toarnă apa şi se dă in cateva clocote după care se adaugă cartofii tăiaţi grosier. Când legumele sunt aproape fierte se adaugă aluatul rupt in bucăţi mari (cam cât jumătate de palmă)

La buna plăcere se poate fără slăninuţă. (de post).

Bundelabuni

Author Bundelabuni

More posts by Bundelabuni

Leave a Reply