TRIMISĂ DE MORARIU TANIA, 5B, CN E GOJDU ORADEA

Regiune

Crişana

Dificultate

2/5

Porții

6

Timp de preparare

15 minute

Timp de gătire

20 de minute

  • 1 oală de 3 kg
  • 1 lingură de lemn
  • 1 lingură
  • 1 linguriţă
  • 1 cuţit

cartofi cruzi

1,5 kg

cârnați afumați

400 g

ceapă medie

3 buc.

ulei de floarea soarelui

4 linguri

boia dulce (sau amestecata cu iute)

3 lingurițe

sare

2-3 lingurițe

(gustați înainte)

Se curăță cartofii de coajă, se spală, se taie cubulețe și se pun într-un bol cu apă rece. Se taie cârnațul rondele și se pune într-un bol. Se curăță ceapa, se taie cubulețe și se pune în oală împreună cu uleiul și se acoperă cu un capac.

Se lasă la călit la foc mic, până când devine sticloasă. Apoi se pun feliile de cîrnaț și se mai lasă la călit 2-3 minute, amestecând pentru a nu se arde. Se pun și cartofii scoși din apă și boiaua si se amestecă puțin. Se acoperă cu apă și se condimentează cu sare – după gust.

Se lasă la fiert cam 15-20 min, până când cartofii sunt fierți și apa scade transformându-se în sos. Poftă bună!

Bundelabuni

Author Bundelabuni

More posts by Bundelabuni

Leave a Reply