TRIMISĂ DE TOMA CARA, 5B, CN E GOJDU, ORADEA
-
cantar de bucatarie
-
mixer de bucatarie
-
spatula
-
ibric
Foile:
Crema:
Glazura:
Toate ingredientele de la foi se amesteca pana cand se obtine un aluat potrivit ca si consistenta. Dupa aceea se lasa sa dospeasca o jumatate de ora. Aluatul se imparte in 3 parti egale. Se amesteca toate ingredientele de la crema.
Se ia o tava de aragaz in care se pune o hartie de copt. In aceasta se “cladeste” prajitura astfel : o parte de aluat intinsa pe dimensiunea tavii, un strat de gem, un strat de crema, o foaie de aluat , un strat de gem, un strat de crema si ultima foaie de aluat.
Tava se pune in cuptorul preancalzit la 180 grade unde se lasa sa se coaca timp de o ora.
Intr-un ibric se pune la topit pe aragaz zaharul pentru glazura. Cand zaharul este caramelizat se adauga untul si cafeaua si se invarte incontinuu pana se omogenizeaza.
Cand prajitura este racita se adauga deasupra glazura fierbinte dupa care se lasa sa se solidifice pana a doua zi.
Va doresc pofta buna!