TRIMISĂ DE TOMA CARA, 5B, CN E GOJDU, ORADEA

Regiune

Crişana

Dificultate

3/5

Porții

o tava de aragaz

Timp de preparare

30 de minute

Timp de gătire

60 de minute

  • cantar de bucatarie

  • mixer de bucatarie

  • spatula

  • ibric

Foile:

faina

500 g

zahar

o lingura

unt

200 g

galbenuse de ou

2

drojdie

15 g

lamaie coaja si zeama

1/2

sare

un pic

smantana

3 linguri

lapte

3 linguri

Crema:

miez nuca macinata

250 g

zahar

200 g

lamaie coaja si zeama

1/2

Gem de caise

500 g

Glazura:

unt

100 g

cafea

o ceasca

Toate ingredientele de la foi se amesteca pana cand se obtine un aluat potrivit ca si consistenta. Dupa aceea se lasa sa dospeasca o jumatate de ora. Aluatul se imparte in 3 parti egale. Se amesteca toate ingredientele de la crema.

Se ia o tava de aragaz in care se pune o hartie de copt. In aceasta se “cladeste” prajitura astfel : o parte de aluat intinsa pe dimensiunea tavii, un strat de gem, un strat de crema, o foaie de aluat , un strat de gem, un strat de crema si ultima foaie de aluat.

Tava se pune in cuptorul preancalzit la 180 grade unde se lasa sa se coaca timp de o ora.

Intr-un ibric se pune la topit pe aragaz zaharul pentru glazura. Cand zaharul este caramelizat se adauga untul si cafeaua si se invarte incontinuu pana se omogenizeaza.

Cand prajitura este racita se adauga deasupra glazura fierbinte dupa care se lasa sa se solidifice pana a doua zi.

Va doresc pofta buna!

Bundelabuni

Author Bundelabuni

More posts by Bundelabuni

Leave a Reply