TRIMISĂ DE VEREȘ ARIANA, 5B, CNE GOJDU ORADEA

Regiune

Crişana

Spinuș de Pomezeu

Dificultate

1/5

Porții

2

Timp de preparare

10 minute

Timp de gătire

15 minute

  • O tigaie

  • o lingură de lemn

  • un bol

untură

o lingură

sau o felie de slănină tăiată cubulețe

ceapă feliată

o jumătate

făină

două linguri

lapte bătut

1/2 litri

,,Lapte prins’’, ,,Sămăchișe’’

sare și piper

Se pune o lingură cu untură la încins (sau slănina tăiată cubulețe) în tigaie, se adaugă ceapa, care se prăjește până devine sticloasă, apoi se scoate.

Separat, într-un bol, se amestecă făina cu laptele bătut, până la dizolvarea făinii, apoi se potrivește cu sare și piper după gust.

Compoziția astfel opținută se toarnă peste untura încinsă, amestecând încontinuu, până se îngroașă.

Se servește ca sos, alături de cârnaț proaspăt prăjit.

Bundelabuni

Author Bundelabuni

More posts by Bundelabuni

Leave a Reply