trimisă de Zágoni Máté, Școala Gimnazială ”Váradi József” din Sf. Gheorghe
-
bol
-
lingură
-
oală
-
tigaie
-
vas
500 gr brânză se pun într-un bol, se adaugă ouăle, sarea, grisul și 1 ling de zahăr și se amestecă.
Se pune într-o oală apa la fiert. Se mai adaugă 2 linguri de faină în compoziție. Cu ajutorul unei linguri se pun găluștele în apa la fierbere. Se fierb aproximativ 15 min. Între timp pregătim într-o tigaie pesmetul.
Se pun 2 ling de ulei la încălzit si se pune 4 ling de pesmet și se amestecă până obținem o culoarea aurie, după ce se pune 1 ling de zahăr. Găluștele fierte se scot din apă și se pun în pesmetul pregătit. Se scot găluștele din pesmet într-un vas și se servesc calde.
Poftă bună! 😊