trimisă de Vida Nándor, Școala Gimnazială ”Váradi József” din Sf. Gheorghe

Regiune

Transilvania

Dificultate

3/5

Porții

5

Timp de preparare

90 de minute

Timp de gătire

60 de minute

  • bol

  • formă specifică kürtöskalács

faină

1 kg

drojdie

200 g

lapte

100 ml

zahăr

1 linguriță

ouă

1

gălbenușuri

3

zahăr pudră

12 linguri

puțină sare

Amestecăm ingredientele până devine un aluat neted, apoi adăugăm 100 ml de unt topit și 100 ml de untură topită. Aluatul se lasă într-un loc călduros aprox. 60 minute pentru a dospi.

Între timp se pregătesc instrumentele care se încălzesc. Aluatul se împarte în cinci părți egale instrumentul se unge cu unt topit aluatul se întinde în fășii înguste , se înfășoară pe instrumente, se unge cu unt topit și zahăr după care se coc la cărbuni încinși.

Poftă bună! 😊

Bundelabuni

Author Bundelabuni

More posts by Bundelabuni

Leave a Reply