trimisă de Tüzes László Roland, Școala Gimnazială ”Váradi József” din Sf. Gheorghe
-
bol mic și mare
-
lingură
-
sucitor
-
cuțit
-
pensulă
-
formă de copt
-
sticlă
Într-un bol punem drojdia și laptele călduț. Lăsăm 5-10 minute până când se dizolvă drojdia. Amestecăm untul, ouăle, zahărul, sarea, punem făina și laptele cu drojdia. Frământăm aluatul cu mâna.
Acoperim bolul , îl punem într-un loc cald și lăsăm să crească timp de 30 minute. Împărțim aluatul în trei porții. Întindem fiecare porție ,facem șnururi de 2 cm grosime, apoi punem pe forma de copt. Ungem cu zahărul topit, punem zahăr peste și prăjim deasupra cărbunelui încins, rotind continuu. Scoatem de pe formă cu grijă și așezăm kürtőșul pe o sticlă de un litru până când devine călduț, gata de mâncat!
Poftă bună! 😊