trimisă de Tüzes László Roland, Școala Gimnazială ”Váradi József” din Sf. Gheorghe

Regiune

Ținutul Secuiesc

Dificultate

3/5

Porții

3

Timp de preparare

45 de minute

Timp de gătire

30 de minute

  • bol mic și mare

  • lingură

  • sucitor

  • cuțit

  • pensulă

  • formă de copt

  • sticlă

lapte călduț

300 ml

drojdie

30 g

unt topit

100 g

zahăr

60 g

ouă

2

puțină sare

făină

750 g

puțin unt topit și zahăr pentru deasupra

Într-un bol  punem drojdia și laptele călduț. Lăsăm 5-10 minute până când se dizolvă drojdia. Amestecăm  untul, ouăle, zahărul,  sarea, punem făina și laptele cu drojdia. Frământăm aluatul cu mâna.

Acoperim bolul , îl punem  într-un loc cald  și lăsăm să  crească timp de 30 minute.   Împărțim aluatul în trei  porții. Întindem  fiecare porție ,facem șnururi de 2 cm  grosime, apoi punem pe forma de copt.  Ungem cu zahărul topit, punem zahăr peste și prăjim deasupra cărbunelui încins, rotind continuu. Scoatem de pe formă cu grijă și așezăm kürtőșul  pe o sticlă de un litru până când   devine călduț, gata de mâncat!

Poftă bună! 😊

Bundelabuni

Author Bundelabuni

More posts by Bundelabuni

Leave a Reply