trimisă de ALEXIA ȘTEFANIA MATEI, clasa a VII-a, Colegiul Național „Emanuil Gojdu” Oradea

Este o rețetă pentru o supă ușoară, răcoritoare de vară, care se pregătește repede și este hrănitoare. Bunica m-a învățat să gătesc supă de fructe în vara acestui an și mi s-a părut nu numai foarte ușor de pregătit, ci și foarte gustoasă.

Vă doresc poftă bună!

Regiune

Crișana

Dificultate

2/5

Porții

6

Timp de preparare

45 de minute

Timp de gătire

30 de minute

  • lingură

  • cântar

  • cuțit

  • oală

  • sită

Fructe proaspete

1 kg

Amidon

1 linguriță

(de porumb sau de grâu)

Oțet

10 ml

Unt

25 g

Zahăr

2 linguri

Apă

1 litru

Fructele pot fi de un singur fel sau pot fi mai multe feluri de fructe, amestecate. Acestea se curăță de coajă și de sâmburi, se pun la fiert în apă rece până se înmoaie bine, apoi se scot și se trec prin sită.

Se dizolvă o linguriță de amidon în două lingurițe de oțet, apoi se toarnă peste fructe.

Se adaugă un litru de apă, o linguriță de unt și două linguri de zahăr, se amestecă bine, apoi se pune compoziția la fiert, la foc mediu, aproximativ 30 de minute.

Bundelabuni

Author Bundelabuni

More posts by Bundelabuni

Leave a Reply