trimisă de ȘTEFANIA CHEREGI, clasa a VI-a, Colegiul Național
„Emanuil Gojdu” Oradea

Regiune

Crișana

Dificultate

2/5

Porții

2

Timp de preparare

30 de minute

Timp de gătire

30 de minute

  • 2 tigăi
  • 1 bol
  • râșniță
  • 1 lingură

Usturoi

1 căpățână

Ulei

puțin

Făină

4 linguri

Iaurt dulce

Miez de pâine

Slănină prăjită sau cârnat prăjit

O căpățână de usturoi se pisează mărunt în râșnită și se pune în ulei ușor încins; tigaia se trage la marginea plitei, apoi se amestecă repede și se stinge cu
puțină smântână.

Compoziția se pune din nou pe foc; iar când smântâna fierbe, se toarnă un amestec din 4 linguri de făină și apă sau iaurt mai dulce.

Se pune pe foc toată compoziția și se amestecă mereu până când devine o pastă constistentă.

Se mai prăjește slănină sau cârnați de casă, care se pun lângă Pipăraică.

Piparaica se servește, de obicei, cu miez de pâine.

Va doresc poftă bună!

Bundelabuni

Author Bundelabuni

More posts by Bundelabuni

Leave a Reply