trimisă de Jancso Balint, Școala Gimnazială ”Váradi József” din Sf. Gheorghe
-
tavă
-
castron
-
lingură
-
răzător
-
sucitor
Pentru umplutură:
Pentru blat:
Umplutura
Mai întâi trebuie spălate merele, după care se dau pe răzătoare mare. Se adaugă 5 linguri de zahăr și puțină scorțișoară după gust. Se amestecă bine.
Aluatul
Într-un castron mare se pun ingredientele și se amestecă foarte bine cu mâna.
Se adaugă lapte după nevoie, și când nu mai este lipicios atunci se împarte în 2 bile egale. Cele două bile se întind până să acopere tava. Prima foaie se așază pe tavă și pe deasupra se pune umplutura. Cu a doua foaie se acoperă umplutura din tavă. Pune tava la cuptorul preîncălzit timp de 35-40 minute până observi că aluatul s-a copt.
După ce s-a copt, scoate tava din cuptor și pune la răcit după care presează zahăr pudră deasupra plăcintei și servește !