trimisă de Jancso Balint, Școala Gimnazială ”Váradi József” din Sf. Gheorghe

Regiune

Transilvania

Dificultate

2/5

Porții

8

Timp de preparare

60 de minute

Timp de gătire

35-40 de minute

  • tavă

  • castron

  • lingură

  • răzător

  • sucitor

Pentru umplutură:

mere

2 kg

zahăr

4 linguri

scorțișoară pudră

Pentru blat:

făină

500 g

unt

100 g

untură

100 g

ouă

1

zahăr

150 g

sare

un vârf de cuțit

praf de copt

smântână

2 linguri

lapte după nevoie

Umplutura

Mai întâi trebuie spălate merele, după care se dau pe răzătoare mare. Se adaugă 5 linguri de zahăr și puțină scorțișoară după gust. Se amestecă bine.

Aluatul

Într-un castron mare se pun ingredientele și se amestecă foarte bine cu mâna.

Se adaugă lapte după nevoie, și când nu mai este  lipicios atunci se împarte în 2 bile egale. Cele două bile se întind până să acopere tava. Prima foaie se așază pe tavă și pe deasupra se pune umplutura. Cu a doua foaie se acoperă umplutura din tavă. Pune tava la cuptorul preîncălzit timp de 35-40 minute până observi că aluatul s-a copt.

După ce s-a copt, scoate tava din cuptor și pune la răcit după care presează zahăr pudră deasupra plăcintei și servește !

Poftă bună! 😊

Bundelabuni

Author Bundelabuni

More posts by Bundelabuni

Leave a Reply