trimisă de Darie Casian, Școala Gimnazială ”Váradi József” din Sf. Gheorghe
-
bol
-
tel
-
sită
-
făcăleț
-
carpator
-
aragaz
-
cuptor
-
cuțit
-
cană gradată
-
cântar
-
lingură
-
furculiță
Aluat:
575 g făină , 30 g drojdie , 30 g zahăr , esență de rom , gălbenușurile , 200 ml lapte , 100 ml apă , sarea se pune ușor și radem coajă de lămâie (laptele călduț și drojdia se amestecă împreună până când se topește drojdia și mai apoi se toarnă peste aluat)se frământă bine și se lasă la dospit
Crema:
200g unt ;100g zahăr după ce a stat untul la temp. camerei se amestecă cu zahărul și se pune pe aluat, se rulează, se taie și se bagă la cuptor cca 40 min. (puteți adaugă și nucă dacă va place).
Sirop:
125 ml lapte , 150 g zahăr , 1 zahăr vanilat și se aplică în ultimele 10 minute peste preparatele din cuptor.
Poftă bună! 😊