trimisă de Darie Casian, Școala Gimnazială ”Váradi József” din Sf. Gheorghe

Regiune

Moldova

Dificultate

3/5

Porții

8

Timp de preparare

120 de minute

Timp de gătire

45 de minute

  • bol

  • tel

  • sită

  • făcăleț

  • carpator

  • aragaz

  • cuptor

  • cuțit

  • cană gradată

  • cântar

  • lingură

  • furculiță

făină

575 g

drojdi

30 g

esență de Rom

gălbenușuri

5

lapte

325 ml

apă

100 ml

sare

jumătate lingură

coajă de lămâie

unt

200 g

zahăr

270 g

zahăr vanilat

Aluat:

575 g făină , 30 g drojdie , 30 g zahăr , esență de rom , gălbenușurile , 200 ml lapte , 100 ml apă , sarea se pune ușor și radem coajă de lămâie (laptele călduț și drojdia se amestecă împreună până când se topește drojdia și mai apoi se toarnă peste aluat)se frământă bine și se lasă la dospit

Crema:

200g unt ;100g zahăr după ce a stat untul la temp. camerei se amestecă cu zahărul și se pune pe aluat, se rulează, se taie și se bagă la cuptor cca 40 min. (puteți adaugă și nucă dacă va place).

Sirop:

125 ml lapte , 150 g zahăr , 1 zahăr vanilat și se aplică în ultimele 10 minute peste preparatele din cuptor.

Poftă bună! 😊

Bundelabuni

Author Bundelabuni

More posts by Bundelabuni

Leave a Reply