trimisă de Boricean Iarina Andreea, Școala Gimnazială ”Váradi József” din Sf. Gheorghe
-
lingură
-
castron
-
tavă
Aluat: Se bat 3 ouă cu zahăr, până se face o spumă după care se adaugă uleiul puțin câte puțin. Se adaugă iaurtul în care am stins praful de copt (a stinge – a încorpora), se pune făina și se amestecă până obținem o compoziție ca o smântână groasă.
Brânza de vaci: Se amestecă brânza cu 4-5 ouă și 2 plicuri de zahăr vanilat și o cană de zahăr (după gust). Se adaugă 2 linguri de smântână și se amestecă până totul este încorporat.
Pregătire: Într-un vas rotund sau o tavă se pune o jumătate de aluat, peste care se pune compoziția de brânză de vaci, iar la final restul aluatului. Se lasă la copt 40-45 de minute. Când pasca este coaptă se poate presăra și zahăr pudră peste.
Poftă bună! 😊