trimisă de Boricean Iarina Andreea, Școala Gimnazială ”Váradi József” din Sf. Gheorghe

Regiune

Muntenia

Dificultate

2/5

Porții

5-6

Timp de preparare

30 de minute

Timp de gătire

40-45 de minute

  • lingură

  • castron

  • tavă

ouă

8

zahăr

2 căni (200 ml)

ulei

jumătate de cană

iaurt mic

1

praf de copt

un plic

coajă de lămâie

sare

un vârf

brânză de vaci

500-700 g

smântână

2 linguri

zahăr vanilat

2 plicuri

Aluat: Se bat 3 ouă cu zahăr, până se face o spumă după care se adaugă uleiul puțin câte puțin. Se adaugă iaurtul în care am stins praful de copt (a stinge – a încorpora), se pune făina și se amestecă până obținem o compoziție ca o smântână groasă.

Brânza de vaci: Se amestecă brânza cu 4-5 ouă și 2 plicuri de zahăr vanilat și o cană de zahăr (după gust). Se adaugă 2 linguri de smântână și se amestecă până totul este încorporat.

Pregătire: Într-un vas rotund sau o tavă se pune o jumătate de aluat, peste care se pune compoziția de brânză de vaci, iar la final restul aluatului. Se lasă la copt 40-45 de minute. Când pasca este coaptă se poate presăra și zahăr pudră peste.

Poftă bună! 😊

Bundelabuni

Author Bundelabuni

More posts by Bundelabuni

Leave a Reply