trimisă de Moldovan Iulia, Școala Gimnazială ”Váradi József” din Sf. Gheorghe

Regiune

Moldova

Dificultate

3/5

Porții

4

Timp de preparare

30 de minute

Timp de gătire

20 de minute

  • un tocator

  • o cratiță

  • o lingură (ustensilă de amestecat)

urzici

100 g

orez

250 g

ceapă

1

mică

apă

3 căni

ulei

În primul rând, fierbem cele 100 de grame de urzici, 20 de minute . Apoi punem într-o cratiță, un strop de ulei și tăiem ceapa, pe care o adaugă în cratița.

Când s-a încins ceapa, adăugăm orezul în cratiță și amestecăm. După aceea, turnăm cele trei căni de apă și lăsăm oala la foc mic, până aproape se îngroașă conținutul acesteia.

Tăiem urzicile mărunt și le punem în oală. Amestecăm încontinuu, timp de trei sau patru minute și gata mâncarea!

O punem în farfurii și o servim celor dragi!
Poftă bună! 😊

Bundelabuni

Author Bundelabuni

More posts by Bundelabuni

Leave a Reply