Regiune

Maramureș

Dificultate

2/5

Porții

4

Timp de preparare

Mazărea 4-5 ore/peste noapte în apă, 15 minute

Timp de gătire

aproximativ 2-3 ore

  • cratiță

  • lingură de lemn

  • tel

Mazăre frecată:

mazăre

jumătate de kilogram

ceapă

1

ulei, sare, piper, cimbru

Ceapă friptă:

ulei

50 ml

ceapă

1

poprică

Se pune mazărea la înmuiat 4-5 ore sau peste noapte, se spală, se pune în cratiță în apa fierbând. Când mazărea este fiartă, se adaugă condimentele. Se lasă la fiert până mazărea este fiartă bine, mazărea se strecoară și se bate cu un tel bine, treptat se adaugă din zeamă până se ajunge la consistența dorită.

Ceapa friptă: în cratiță se pun 50 ml ulei, se adaugă o ceapă tăiată solzișori și le lăsăm până ceapa devine aurie, după care se stinge cu poprică. Se pune peste mazărea frecată.

Se poate servi de preferință cu curechi mănânțel murat.

Observații: mazăre=fasole, poprică= boia dulce, curechi=varză, mănânțel=mărunt

Bundelabuni

Author Bundelabuni

More posts by Bundelabuni

Leave a Reply