Regiune

Maramureș

Dificultate

1/5

Porții

8

Timp de preparare

10 minute

Timp de gătire

20 de minute

  • tel

  • lighean mic

  • tavă pentru cozonac

făină de mălai

500 g

ouă

2

zahăr

două pălmi

sare

O linguriță

smântână amestecată cu iaurt

Un pahar

bicarbonat

O lingură

făină de grâu

Două linguri

Se bat ouăle neseparate cu zahărul cu telul foarte bine până se omogenizează, apoi adăugăm smântâna cu iaurtul în care dizolvăm bicarbonatul. Pe urmă adăugăm făina de grâu, dar și cea de mălai.

Se amestecă până devine un aluat potrivit, ungem tava cu ulei, punem aluatul și o introducem în cuptorul cu lemne bine încins. Lăsăm acolo pentru circa 20 de minute.

Îl testăm cu un bețișor: dacă nu rămâne aluat pe el și aluatul e tărișor îl scoatem afară, îl lăsăm la răcit și îl putem savura cu orice dulceață. Eu o folosesc pe cea de gutui.

Poftă bună!

Bundelabuni

Author Bundelabuni

More posts by Bundelabuni

Leave a Reply