trimisă de Tiron Vlad Ionuț, Școala Gimnazială ”Váradi József” din Sf. Gheorghe

Regiune

Transilvania

Dificultate

2/5

Porții

4

Timp de preparare

15 minute

Timp de gătire

60 de minute

  • Tocător

  • cuțit

  • oală cu capac

  • lingură de lemn

carne de pui

350 grame

ceapă albă

2

roșii

3

ardei grași

3

slănină afumată

60 grame

ulei

60 ml

sare

o linguriță

apă

200 ml

Ceapa tăiată julien se înăbușă în ulei cu puțină apă în care se adaugă praful de sare, se lasă la foc mic timp de 5 minute.

Se pune carnea de pui porționată cu apa și se fierbe circa 40 minute.
Roșiile tăiate cuburi, ardeii tăiați julien și slănina afumată urmează să se înăbușe în oală.

Se mai fierb circa 15 minute la foc mic, după care se poate servi cu mămăliguță, paste sau orez.

Poftă bună! 😊

Bundelabuni

Author Bundelabuni

More posts by Bundelabuni

Leave a Reply