trimisă de Székely Antonia Laura, Școala Gimnazială ”Váradi József” din Sf. Gheorghe

Regiune

Transilvania

Dificultate

3/5

Porții

8

Timp de preparare

40 de minute

Timp de gătire

40 – 45 de minute

  • castron

  • sucitor

  • lingură

  • cuţit

  • planşetă

  • sită

unt

150 g

făină

250 g

zahăr pudră

150 g

nuci prăjite

100 g

ouă

1

arome

vanilie, lămâie, scorțișoară

praf de copt

10 g

gem de coacăze

300 g

Se amestecă untul cu zahărul. Făina se cerne și se amestecă cu praful de copt, se adaugă nucile măcinate, oul şi aromele.

Aluatul se lasă o oră la frigider, apoi se împarte în 4 bucăţi. Din ¾ din aluat se întinde o foaie care se pune în tavă. Peste ea se pune gemul de coacăze.

Din restul de aluat se formează fâşii care se pun peste gem în formă de grătar. Se unge cu ou. Se coace 40-45 de minute la 190 de grade.

Poftă bună! 😊

Bundelabuni

Author Bundelabuni

More posts by Bundelabuni

Leave a Reply