Regiune

Maramureș

Dificultate

2/5

Porții

6

Timp de preparare

20 de minute

Timp de gătire

15 minute

  • castron

  • oală

  • tel

  • mixer

  • lingură

lapte

1,8 l

zahăr

400 g

ouă

6

zahăr vanilinat

4 plicuri

Punem laptele la fiert. Se separă albușurile de gălbenușuri, albușurile se amestecă cu telul până se face o bezea, adăugăm 6 linguri de zahăr. Gălbenușurile se amestecă cu restul de zahăr, apoi se adaugă în laptele fierbând pentru 2-3 minute.

Apoi, folosind o lingură, turnăm peste lapte albușurile bezea și lăsăm la foc mic să fiarbă un minut.

Se pune conținutul într-un bol, se poate adăuga, după preferință, cacao, scorțișoară,etc. Se păstrează la rece.

Bundelabuni

Author Bundelabuni

More posts by Bundelabuni

Leave a Reply