trimisă de Dodi Edmund Krisztián, Școala Gimnazială ”Váradi József” din Sf. Gheorghe

Regiune

Transilvania

Dificultate

2/5

Porții

4

Timp de preparare

30 de minute

Timp de gătire

30 de minute

Brânza de vaci

500 g

ouă

2

zahăr

7 linguri

griș

7 linguri

făină

4 linguri

zahăr vanilat

4 plicuri

portocală

1

pesmet

smântână

Brânzica de vaci, ouăle, grisul, zahărul, făină, 1 zahăr vanilat se amestecă bine într-un bol și se lasă 10 minute deoparte.

Smântâna ,zahărul vanilat și zeamă de la portocală se amestecă și se pune în frigider.

Pesmetul se prăjește în tigaie cu unt și zahăr. Între timp punem într-o oală apă să fiarbă în care se adaugă conținutul preparat din brânzică și se lasă la foc micuț câteva minute. Se scot și se adaugă în pesmet. Într-o farfurie adăugăm gomboții cu brânză și pesmet peste care adăugăm sosul de vanilie și portocale.

Poftă bună! 😊

Bundelabuni

Author Bundelabuni

More posts by Bundelabuni

Leave a Reply