Regiune

Maramureș

Dificultate

3/5

Porții

8

Timp de preparare

30 de minute

Timp de gătire

30 de minute

  • bol

  • lingură de lemn

  • făcăleț

  • răzuitoare

  • tigaie

  • cuțit

Faina alba

500g

Praf de copt

1 plic

Zahar vanilat

2 plicuri

oua

1

Sare

Coaja de la o lămâie

unt

50g

Iaurt

330g

Pregătim un bol, punem faina după care adaugam sarea, praful de copt și zaharul vanilat și le omegenizam.

În mijlocu fainii spargem oul.

Taiem o bucata de unt și îl topim la foc mic. Se adaugă peste amestecul de faina.

La sfârșit adaugam iaurtul, după care se frământă bine aluatul.

Se împarte aluatul în doua, îl întindem în doua foi de aproximativ un deget, pe care le taiem în fâsii de 5-6 cm.

Facem o crestătura în mijlocul romburilor de aluat. Luam un colt și-l trecem și-l trecem prin mijlocul robului.

Se prăjesc la foc potrivit și se pudrează cu zahar.

Bundelabuni

Author Bundelabuni

More posts by Bundelabuni

Leave a Reply