-
tigaie
-
spatulă
-
lingură
-
3 boluri mari
-
sucitoare
-
Făină
-
Drojdie
-
Brânză
-
Sare
-
Lapte cât cuprinde
-
Ulei
În primul bol punem făină, drojdie, sare și lapte și frământăm. Când aluatul devine consistent adăugăm puțin ulei, îl lăsăm să dospească o oră.
În alt bol punem brânza și două lingurițe de sare, amestecăm foarte bine și nu uităm să verificăm din când în când aluatul pus la dospit.
Când acesta este gata, luăm o bucată de aluat cam cât un pumn, folosim sucitoarea pentru a aplatiza aluatul și avem grijă să fie sub forma unui cerc.
Cu ajutorul unei linguri umplem interiorul cu brânză, apoi împăturăm aluatul sub forma unei pizza.
O întindem din nou cu sucitoarea și o punem în tigaia cu ulei. Când va fi gălbioară pe ambele părți, atunci va fi gata plăcinta.
Poftă bună!