Regiune

Maramureș

Dificultate

4/5

Porții

8

Timp de preparare

2-3 ore

Timp de gătire

1 oră

  • tigaie

  • spatulă

  • lingură

  • 3 boluri mari

  • sucitoare

  • Făină

  • Drojdie

  • Brânză

  • Sare

  • Lapte cât cuprinde

  • Ulei

În primul bol punem făină, drojdie, sare și lapte și frământăm. Când aluatul devine consistent adăugăm puțin ulei, îl lăsăm să dospească o oră.

În alt bol punem brânza și două lingurițe de sare, amestecăm foarte bine și nu uităm să verificăm din când în când aluatul pus la dospit.

Când acesta este gata, luăm o bucată de aluat cam cât un pumn, folosim sucitoarea pentru a aplatiza aluatul și avem grijă să fie sub forma unui cerc.

Cu ajutorul unei linguri umplem interiorul cu brânză, apoi împăturăm aluatul sub forma unei pizza.

O întindem din nou cu sucitoarea și o punem în tigaia cu ulei. Când va fi gălbioară pe ambele părți, atunci va fi gata plăcinta.

Poftă bună!

Bundelabuni

Author Bundelabuni

More posts by Bundelabuni

Leave a Reply