Regiune

Maramureș

Dificultate

2/5

Porții

4

Timp de preparare

1 oră

Timp de gătire

2 ore

  • Vailing (bol mare)

  • Tepsi (pentru băgat pâinea în cuptor)

  • Bol

  • Tel

  • drojdie

  • înă

  • apă

  • ulei

  • zahăr

Într-un bol punem cubul de drojdie,cu o cană de apă și amestecăm cu țelul.Adăugăm două lingurițe de zahăr. Punem 3 linguri de făînă în drojdia omogenizata cu apă.Amestecăm bine și lăsăm la dospit între 15-20 minute. După ce pâinea a dospit o punem în vailing. Pentru început adăugăm în kilogram de făînă în vailing,iar după drojdia dospită.

După aceea punem două linguri de sare. Adăugăm cam 250ml de apă și începem să omogenizăm pâinea cu apă. După ce am omogenizat apă cu pâinea adăugăm încă 200 ml de apă peste aluat și omogenizăm. După această mai turnam vreo 200ml în total 650 ml de apă pentru pâine.

Omogenizăm și frământăm bine pâinea pentru a nu mai fi lichid aluatul. Mai adăugăm puțînă făînă pentru a nu fi lipicios și îl lăsăm la dospit pentru o ora. Adăugăm un prosop peste compoziție și lăsăm la soare o ora să dospească. După ce pâinea a dospit o ora o vom frământă.

Pe masă punem puțină făină pentru a nu se lipi aluatul pe masă. Punem aluatul pe masă și adăugăm fainea pe deasupra și începem să îl frământăm. După frământat 5 minute îl punem in tepsi pe care le-am uns cu ulei. Și lăsăm 20 de minute la dospit in ele.

După aceea băgăm in cuptor la 180 de grade 40 de minute.Și gata pâinea ar trebui să iasă!

Bundelabuni

Author Bundelabuni

More posts by Bundelabuni

Leave a Reply